In valea Jiului, speranta unui trai demn de acest secol s-a stins odata cu ultimul lampas din mina! Familiile fostilor mineri sunt victimele nepasarii, ale afacerilor suspecte si ale investitiilor fara cap care au transformat Valea Jiului in "valea plange

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 15 oct 2018, 19:15
Foto(4)

In timp ce sute de mii de oameni n-au nici dupa ce bea apa, cei platiti sa le poarte de grija investesc bani grei in proiecte fanteziste, care nu aduc niciun leu comunitatii!

Echipa “Asta-i Romania!” a ajuns la Aninoasa, orasul din Valea Jiului care se afla intr-o stare deplorabila. Locul, altadata plin de viata, ne ofera astazi un tablou apocaliptic. Totul e distrus si in aer pluteste mirosul de putregai. Oamenii aproape salbaticiti de neajunsuri, nu stiu ce se afla dincolo de aceasta lume sinistra iar pentru ei zilele sunt la fel de negre, la fel de grele. 

 

“Vai de lume! Eu am 83 de ani de cand stau in Aninoasa, dar ce vad acum nu am vazut in veci. Rusine, rusine pentru aceasta tara! Suntem ca intr-o jungla aici!", marturiseste una dintre localnice.

 

 

Victimele colaterale ale ignorantei si neputintei, care de 30 de ani sapa ca un cancer, oamenii din Valea Jiului sunt condamnati sa se zbata in mizerie, si sa isi creasca pruncii in colonii sinistre, care stau sa cada pe ei. 

 

Blocurile ridicate in comunism pentru minerii adusi aici din toata tara abia se mai tin in picioare. Sunt ca niste cutii de chibrit care ascund destine condamnate la chin, batrani, copii si femei vaduve sau ramase singure dupa ce barbatii le-au plecat in lume, dupa o paine mai buna. 

 

 

Din anul 2006, de cand a fost pus lacatul pe mina din Aninoasa si mii de oameni s-au trezit someri, autoritatile n-au facut nimic pentru bunastarea oamenilor. Banul public a fost gestionat atat de prost incat Primaria a cerut intrarea in insolventa. Edilul, care ocupa acelasi fotoliu de sase ani, recunoaste ca se putea ceva si pentru locul asta, dar “n-a fost sa fie”. 

 

 

“Dupa revolutie si dupa 2006 a inceput declinul. Conducerea proasata si gestionarea gresita a banului public au facut ca orasul sa arate foarte rau. Eu, din 2012 am incercat sa le mai pun la punct. Drumurile erau praf, gazul lipsea, iluminatul public... toate erau varza. Cand am ajuns in 2012 la primarie toate erau praf, distruse" marturiseste Nicolae Dunca, Primarul Orasului Aninoasa. 

 

Taguri:

Robi aruncă bomba despre Bianca! Concurentul crede că aceasta îl place încă pe Robert și suferă în tăcere! Iată cum a reacționat Giuly și ce s-a întâmplat în Casa iubirii!