Pentru stapanii din Berevoiesti care s-au crezut atotputernici, terorizandu-si angajatii ani la rand, a venit acum si ziua judecatii! Dosarul se apropie de final - cea mai temuta familie din catunul argesean, in jurul care a tesut reteaua de sclavie, se p

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 feb 2018, 14:19

De la mic la mare, clanul Grancea aduna numai putin de 60 de ani de inchisoare.

La aproape doi ani de la descoperirea socanta a plantatiei de sclavi de la Berevoiesti, stapanii incep sa plateasca. Doua dintre cele patru dosare au ajuns la final. Pedepsele sunt insa prea mici in ochii victimelor care si-au distrus vietile si nu isi mai gasesc puterea sa o mai ia de la capat. Salbaticiti si torturati fizic si psihic, acestia nu mai stiu sa mai traiasca in liberatate. Este si cazul fratilor Bratu, pe care echipa emisiunii “Asta-i Romania!” a incercat din rasputeri sa ii ajute si sa le ofere o noua viata, dar acestia au ales sa se intoarca in

locul in care si-au gasit inceputul sfarsitului. Timpul petrecut in lagarele romilor din Berevoiesti i-a dezumanizat si le-a furat orice urma de putere.

„De la 5 la 13 ani sunt pedepsele pe care le-a primit familia Grancea, compusa din mai multi membri. In acest moment, cele patru familii, care traiesc in mai multe case, se pregatesc sa plece in arest, insa mai exista o singura cale de atac, insa foarte putin probabil ca ei sa mai scape in acest moment de puscarie”, spune Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii „Asta-i Romania!”.


Curtea in care altadata stapanii organizau lupte intre sclavi este acum goala, masinile cu care romii transportau lemnele impreuna cu sclavii lor, zac abandonate. Toata familia este in arest la domiciliu, iar in cateva zile, vor intra pe poarta penitenciarului.

Seful familiei, temutul Petre Grancea si-a pierdut din forta de altadata, vocea aspra cu care isi teroriza slugile e acum mai domoala, iar pumnii cu care e acuzat ca si-a lovit sclavii au incetat sa se mai inclesteze.
Acesta vorbeste spasit despre cei 11 ani de inchisoare care il asteapta si despre nedreptatea care sustine el ca i s-ar fi facut. Sapte ani si sase luni va sta departe de casa si Maria Grancea, care a orchestrat alaturi de sotul sau una dintre cele mai cumplite scenarii de umilinta.

 

Taguri:

Virginia, concluzie tranșantă în privința lui Robi! Iată ce reacții se vor isca în Casa iubirii, în jurul lui Ștefan care este bănuit că ar fi atras de Virginia sau Ștefania! Robi și Cosmin fierb de gelozie!