La Targoviste, familii intregi "sufera" de depresie iar statul plateste nota de plata: 60 de milioane de lei! O ancheta "Asta-i Romania", sambata, de la 17:15

Author: Silviu Bunea Webeditor: Daniela Iliuta
Actualizat: 05 mar 2018, 19:12

La Targoviste se scrie anual cate un episod din lunga telenovela - asistat social, cu acte. Dupa ce, anul trecut, beneficiarii de bani de la Stat si-au pus “in cap” primarul, dandu-se suferinzi de frisoane, anul acesta i-a lovit depresia.

270 dintre cei 300 de asistati social au adus si adeverintele medicale pe care scrie negru pe alb ca sunt bolnavi si au nevoie de odihna prelungita. Acest <fenomen> aproape ca l-a bagat si pe primar in depresie; edilul vrea sa vada cu ochii lui ce se intampla, de fapt, in oras.

“Adeverintele medicale prevedeau o paleta foarte larga, in principal, tot soiul de depresii si boli de acest tip, iar prin aceste adeverinte se recomanda un repaus de 12 luni”, spune

Cristian Stan, primarul orasului Targoviste.

Edilul a sesizat deja Colegiul Medicilor, Casa Nationala de Sanatate dar si Politia, ca sa afle cum s-a raspandit <epidemia de depresie> in randul asistatilor. Cristian Stan este horatat sa le taie si ultimul leu daca se dovedeste ca sunt sanatosi, si fara chef de munca.

“Familii intregi sa sufere de depresie, mi se pare putin probabil! Mai mult, asistatii social din Targoviste reprezinta categoria la care incidenta acestor boli este cea mai mare intalnita vreodata.

Interesul nostru este sa-i determinam sa vina sa munceasca”,
spune primarul.

Povestea bolnavilor inchipuiti continua si in Dambovita, Arges, acolo unde gasim tot un fel de <rai al odihnitilor>. La Bughea de Jos, primarul Dorel Tanasescu s-a transformat intr-un adevarat detectiv al satenilor abonati la bani nemunciti. Disperat de lenea care a cuprins o parte a cumunitatii, le-a declarat razboi si ii urmareste la fiece pas.

Povestea asistatilor social, <bolnavi> cu acte, care umplu listele cu ajutoare de la Stat a ajuns si la urechile Ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, care are si o solutie ca sa ii vindece de "boala".

Pana una alta, Statul plateste in fiecare luna peste 60 de milioane de Lei, adica 13 milioane de Euro, celor peste 220 de mii de asistati social.

Sambata, aflam care este deznodamantul acestui fenomen din randul asistatilor social care a <vlaguit> Statul de bani dar si ce masuri au pregatit autoritatile in acest sens.

Tot sambata, la “Asta-i Romania!” aflam povestea femeii din Sibiu care traieste intr-o casa pe roti de 20 de metri lungime, cu baie, bucatarie, dormitor si tot conforul unei case normale. Femeia a lasat apartamentul Bancii la care facuse creditul pe 30 de ani, si-a lasat jobul si cu 15 mii de Euro si-a cumparat casa pe roti, pentru ca a vrut sa traiasca liber, in stil minimalist.

Nu pierdeti “Asta-i Romania!”, sambata, de la 17:15, cu Mihai Ghita.

 

Taguri: