Decat loc de munca, mai bine ajutor social! E principiul dupa care traiesc pe banii nostri miile de asistati social! Iata tabloul unei Romanii nemuncitoare!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 10 oct 2018, 10:59

Degeaba le intinde statul covorul rosu si ii roaga sa se angajeze, pe unii ii ia plansul numai cand aud de munca!

Inca o data, echipa “Asta-i Romania!” scoate in evidenta problema asistatilor social din tara noastra, care nu vor sa munceasca nici in ruptul capului, desi sunt apti de munca.

Echipa “Asta-i Romania!” a ajuns in orasul Titu, Dambovita, acolo unde a avut loc, de curand, Bursa Locurilor de Munca. Aranjati, mai marii Judetului stau fata in fata cu o mana de cetateni ajunsi la targul de job-uri veniti, teoretic, pentru a-si gasi serviciu.

In realitate, acestia sunt mai mult obligati sa fie prezenti la fiecare targ acest gen, altfel risca sa-si piarda banii veniti gratis de la stat. 

 

 

La festivitatea de deschidere a Bursei Locurilor de Munca din Titu, 270 de agenti economici, atat din oras, cat si din celelalte localitati limitrofe au venit cu oferta de 385 de locuri de munca vacante, insa nu prea au gasit angajati.

De la un an la altul sunt mai multe locuri de munca si tot mai putini cei interesati de ele.

"Numarul locurilor de munca se duce spre 90.000, fata de 70.000 existente in 2012, dar nu exista oameni", spune Ionut Savoiu, Administrator Public al Judetului Dambovita.

Stresati la gandul ca ar trebui sa munceasca, asistatii social nu cred ca <li se poate intampla asa o nenorocire> si intra in panica sau li se face rau.

Declaratiile unora dintre acestia sunt halucinante. 

 

 

"N-am lucrat de cand sunt. Lucrez acum? Hai, nu, serios!", spune una dintre femeile prezente la acest targ. 

Numai cand aud de munca, asistatii social sunt cuprinsi de emotii, iar lacrimile le curg siroaie pe obraz. Aurica Ungureanu, si ea una dintre asistatele social, in varsta de 45 de ani, insista ca e bolnava si abia se mai tine pe picioare. 

Si asa, Romania pierde inca o “batalie” in fata asistatilor social, o lupta in care statul ofera, iar asistatul refuza.

Studiile arata ca unul din patru tineri din tara noastra nu munceste si nici nu studiaza. Si tot ei sunt cei care cred ca salariile sunt prea mici si ca "nu merita" sa-si piarda timpul pentru atat de putin. Nu vor sa dea comoditatea de acasa...

pentru un salariu lunar. 

Piata muncii din Romania se afla intr-o situatie de criza: peste 250.000 de persoane primesc venit minim garantat, iar 20 la suta dintre cei cu putere de munca lucreaza peste granite. 

 

 

Taguri:

Robi aruncă bomba despre Bianca! Concurentul crede că aceasta îl place încă pe Robert și suferă în tăcere! Iată cum a reacționat Giuly și ce s-a întâmplat în Casa iubirii!