Sari la conținut

Tu cand ai visat ultima oara sa pleci in lumea larga, sa ai o vacanta cat un an de zile? Iata curajosii care si-au pus in cui cariera si au plecat in anul sabatic!

Tu cand ai visat ultima oara sa pleci in lumea larga, sa ai o vacanta cat un an de zile? Iata curajosii care si-au pus in cui cariera si au plecat in anul sabatic!

Un concediu neintrerupt, in care iti pastrezi jobul si ii trimiti vederi sefului, din oricare colt al lumii te-ai afla!

Ei au avut curajul sa renunte pentru un an de zile la job si la activitatile cotidiene si au ales sa-l dedice calatoriilor in lumea intreaga, intr-un lung sir de aventuri. Mihaela, Diana si Radu sunt trei tineri dornici de turism de aventura, care au avut curajul sa infrunte sistemul si sa iasa din rutina cotidiana un an intreg pentru a strabate lumea in lung si-n lat.

Patagonia, Japonia, Alaska sau America sunt destinatiile pe care le-au visat candva si pe care le descopera acum cu ochii lor. Este vorba despre ceea ce poarta denumirea de anul sabatic, un concept destul de raspandit in Occident dar despre care noi habar nu avem. Un fel de concediu prelungit, de 365 de zile, in care poti sa faci ceea ce ai visat toata viata, o perioada in care poti sa te reinventezi personal si profesional, sa te redescoperi intr-o calatorie in jurul lumii, in care sa stabilesti ce este important pentru tine si ce vrei de la viata.

Mihaela Popa este in prezent blogger de turism, insa si-a inceput cariera profesionala, lucrand in cadrul unei mari companii din Bucuresti, timp de vreo patru ani, dupa care a deci sa plece in Belgia, unde a lucrat vreme de 14 ani si este foarte mandra de ceea ce a reusit sa realizeze. Dupa aceasta perioada a decis ca este momentul sa lase cariera pe locul doi si sa acorde prioritate unei pasiuni latente - turismul.

"Ma visam tot timpul calatorind printre temple, campuri de orez, dar apoi imii reveneam si ma preocupam din nou de munca!", a spus Mihaela.
Iata si povestile inedite ale altor doi oameni curajosi care au decis sa recurga la anul sabatic:

viewscnt