Scumpirea alimentelor, duminica, de la ora 20:00, la “Asta-i Romania!”: “Cand vine o scumpire inseamna ca ceva nu e in ordine in tara, iar cand vine inseamna ca ceva nu e in ordine in lume”

Webeditor: Daniela Iliuta
Actualizat: 24 oct 2017, 11:30

Cand ati fost ultima oara la cumparaturi? Ati observat ceva diferit? Nu vi s-a parut ca preturile au inceput sa creasca simtitor, iar asta in timp ce salariile sunt la fel?

Duminica, de la ora 20:00, la “Asta-i Romania!” vom putea urmari un material amplu despre valul scumpirilor care ameninta Romania. Tot atunci vom afla si cum traiesc romanii cu adevarat si cat de afectati sunt de criza economica care se anunta.

“Preturile in tara sunt la fel de mari ca in strainatate, chiar mai mari. Eu am trait treizeci de ani in Marea Britanie iar acolo, cu 100 de Lire Sterline (aproximativ 500 lei – n.r.)
imi luam un carucior plin de alimente. De cand m-am intors in Romania, de un an de zile, cu 400-500 de lei abia imi iau doua, trei lucruri de calitate (…) Viata este foarte scumpa in Romania! Eu nu stiu cum romanii de rand isi permit …”, spune Bogdan Brancoveanu un roman care, dupa ce a trait o viata printre englezi, s-a intors acasa.
Majorarea preturilor sperie pe toata lumea, iar pensionarii sunt printre cei mai indreptatiti sa intre in panica, cunoscuta fiind situatia acestora in tara noastra.

“Imi vine sa plang, si nu o data … dar stiti ce? Imi plang trecutul, ca daca acesta era mai bun atunci poate si viata de acum era mai buna… Noi nu suntem nimic!”, spune, cu lacrimi in ochi o pensionara.  

“Ceea ce se intampla este o <reteta sigura> catre criza. Din punctul meu de vedere, asistam deja la ea. Criza bugetara este prima etapa si vor urma celelalte <evolutii>”, explica analistul economic Radu Soviani.

Afirmatia ca traim mai scump se sustine in cifre iar daca anul trecut preturile scadeau cu 1.5%, anul acesta ele au crescut cu 1.6%. Si lucrurile nu se opresc aici. Previziunile specialistilor anunta anul viitor ca fiind si mai greu, cu preturi in crestere, in general cu 3.1%- 3.2%.  
“Cand vine o scumpire inseamna ca ceva nu e in ordine in tara, iar cand vine <din afara> inseamna ca ceva nu e in ordine in lume”, afirma Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR (Banca Nationala a Romaniei – n.r.).








 

 

Taguri:

Robi aruncă bomba despre Bianca! Concurentul crede că aceasta îl place încă pe Robert și suferă în tăcere! Iată cum a reacționat Giuly și ce s-a întâmplat în Casa iubirii!