Se prabuseste dominoul in cazul de sclavie de la Berevoiesti, dar nimeni nu il ia la intrebari si pe Florin Proca, primarul catunului argesean! Dincolo de pedepse, mai este un lucru important de lamurit - legaturile periculoase tesute intre primarul de la

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 mar 2018, 18:37

Desi multi il considera autorul moral pentru toate ororile de aici, edilul comunei isi vede linistit de viata lui, fara sa se implice in solutionarea cazului de sclavie!

La aproape doi ani de la descoperirea socanta a plantatiei de sclavi de la Berevoiesti, stapanii incep sa plateasca. Doua dintre cele patru dosare au ajuns la final. Pedepsele sunt insa prea mici in ochii victimelor care si-au distrus vietile si nu isi mai gasesc puterea sa o mai ia de la capat. Salbaticiti si torturati fizic si psihic, acestia nu mai stiu sa mai traiasca in liberatate. Este si cazul fratilor Bratu, pe care echipa emisiunii “Asta-i Romania!” a incercat din rasputeri sa ii ajute si sa le ofere o noua viata, dar acestia au ales sa se intoarca in

locul in care si-au gasit inceputul sfarsitului. Timpul petrecut in lagarele romilor din Berevoiesti i-a dezumanizat si le-a furat orice urma de putere.

Pe langa anii de inchisoare, de ordinul zecilor, romii mai au de platit despagubiri victimelor ramase in viata, in valoare totala de 80.000 de euro.
„De la 5 la 13 ani sunt pedepsele pe care le-a primit familia Grancea, compusa din mai multi membri.
In acest moment, cele patru familii, care traiesc in mai multe case, se pregatesc sa plece in arest, insa mai exista o singura cale de atac, insa foarte putin probabil ca ei sa mai scape in acest moment de puscarie”, spune Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii „Asta-i Romania!”.

Seful familiei, temutul Petre Grancea si-a pierdut din forta de altadata, vocea aspra cu care isi teroriza slugile e acum mai domoala, iar pumnii cu care e acuzat ca si-a lovit sclavii au incetat sa se mai inclesteze.
Acesta vorbeste spasit despre cei 11 ani de inchisoare care il asteapta si despre nedreptatea care sustine el ca i s-ar fi facut. Sapte ani si sase luni va sta departe de casa si Maria Grancea, care a orchestrat alaturi de sotul sau una dintre cele mai cumplite scenarii de umilinta.

Desi cazul de sclavie de la Berevoiesti este pe cale sa se solutioneze si cei vinovati vor plati pentru faptele lor, nimeni nu il ia la intrebari si pe Florin Proca, primarul catunului argesean, pe care multi il considera autorul moral pentru toate ororile de aici, edilul

comunei isi vede linistit de viata lui, fara sa se implice in solutionarea cazului de sclavie.

 

Taguri: