Haina il face pe om... bolnav! Credeai ca doar hainele ieftine iti provoaca dezechilibre hormonale sau cancer? Nici brandurile scumpe nu sunt mai sigure

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 20 dec 2017, 15:27

Echipa "Asta-i Romania!" a cerut ajutorul unei echipe de chimisti, medici si reprezentanti ai Greenpeace in Romania.

"Intr-un material textil, am gasit si continut de formaldehida, si continut de metale grele si continut de amine aromatice", a declarat Mariana Vamesu, inginer chimist la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru textile si pielarie.

 

Cum au ajuns aceste substante chimice, extrem de periculoase, in hainele pe care le purtam in fiecare zi? Este efectul globalizarii: Magazinele mici trebuie sa lupte cu marile brand-uri, asa ca pretul dicteaza tot.

 

In lipsa unei legislatii clare, care impune analize de laborator, producatorii au ajuns sa ne vanda haine de o calitate indoielnica si, mai grav, toxice.

 

 

"Ca sa poata sa controleze pretul iar acel produs sa apara in magazine mult mai ieftin, fac rabat la calitate. Vine pe vapor, facute cine stie pe unde, din niste tesaturi extrem de proaste, cusute foarte prost", a declarat designerul Mircea Barbulescu.

 

Mircea ne-a ajutat sa intelegem ce primim de fapt atunci cand alegem sa dam doar cativa lei pe o piesa vestimentara:

 

 

Taguri:

Episodul 40 al serialului turcesc “O dragoste” este difuzat la Kanal D vineri, 19 aprilie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.