Echipa "Asta-i Romania" a intrat in "culisele" marilor magazine pentru a va arata cateva dintre "trucurile" pe care comerciantii le folosesc doar ca sa ne faca sa cumparam mai mult, fara sa ne dam seama!

Webeditor: Daniela Iliuta
Actualizat: 23 nov 2017, 15:40

De cate ori nu ati plecat de acasa cu o lista de cumparaturi relativ scurta si v-ati intors cu sacosele pline si buzunarele goale? Nu e nimic in neregula cu dumneavoastra! Sunteti unul dintre milioanele de cumparatori sedusi de marile magazine!

Supermarketul- locul pe care multi dintre noi am ajuns sa il vizitam cel putin o data pe saptamana si in care ne petrecem mai mult de doua saptamani intr-un an. E unul dintre avantajele cu care democratia a venit la pachet si fara de care noi, romanii, nu ne mai concepem viata. Asa am ajuns sa dam fuga la supermarket chiar si pentru o banala sticla cu lapte sau pentru o paine, pe care am gasi-o si in magazinul din coltul strazii.


“Noi suntem un popor consumist! Romania a ajuns la cote alarmante, atat de multe  marketuri si-au deschis filiale la noi si nu in alte tari. (…) Pentru ca a fost o zona guvernata de comunism, oamenii acum cred ca sunt liberi … cumpara mult! Este o obisnuita, un proces repetitiv care s-a inscris in <programele noastre de cumparat> si nu le putem opri”, este de parere sociologul Alexandru Plesea, specialist in terapia comportamentala.

           
















 

 

Taguri: