Sari la conținut

Dan si Cristi, fratii tinuti sclavi de romii din Berevoiesti, au ajuns la Bucuresti, pentru a fi tratati de profesionisti. Dr. Cristian Andrei: "N-am mai vazut asa ceva! Exista si acum riscul sa devina VICTIME" Ce se poate face pentru a le alina ranile psihologice

Dan si Cristi, fratii tinuti sclavi de romii din Berevoiesti, au ajuns la Bucuresti, pentru a fi tratati de profesionisti. Dr. Cristian Andrei: "N-am mai vazut asa ceva! Exista si acum riscul sa devina VICTIME" Ce se poate face pentru a le alina ranile  psihologice

Drama lor a cutremurat o tara intrega. Lunile de sclavie si ororile la care au fost supusi nu ne puteau lasa indiferenti.

In acest material, am deschis din nou "dosarul" dureros al celor doi frati deveniti sclavi in Berevoiesti de Arges. Au trecut doua saptamani de cand fratii Bratu si-au facut curaj sa spuna lumii intregi prin ce au trecut cu adevarat, prin intermediul emisiunii "Asta-i Romania".
 
Chinul lor a stranit lacrimi de durere din partea noastra, a tuturor, dar totul ar fi fost in van daca povestea lor ramanea una spusa, nu si rezolvata. 
 
In alte vremuri, Dan si Cristi aveau o viata normala, de care isi mai aduc aminte doar din pozele stranse in albumul de familie. Zambetele si rasetele au fost inlocuite cu un destin crunt. Nevoia de bani de dupa moartea bunicii i-a transformat in sclavii romilor de la Berevoiesti, unde au indurat iadul pe pamant.
 
Echipa "Asta-i Romania" si-a propus sa le redea fratilor deveniti sclavi un pic din demnitatea pe care altii le-au rapit-o, un pic din umanitatea de care nu au avut parte, un pic din binele ce nu a existat in viata lor. 
 
 
A fost pentru prima data cand cei doi au ajuns in Bucuresti, pentru ca starea lor sa fie evaluata de medicii de la Spitalul Elias. Au urmat ore si ore de investigatii care sa ne asigure ca Dan si Cristi sunt sanatosi.
 
"Cristi are cateva fracturi minore, care s-au rezolvat in timp si nu prezinta probleme iar Dan a primit ca recomandare tratament de recuperare intr-un centru specializat pentru recuperarea functiilor motorii", a fost concluzia doctorilor.
 
Dincolo de ranile fizice, dincolo de bataile indurate, de lanturile purtate, raman suferinta, durerea, care inca nu i-au parasit pe fratii Bratu. Amintirile sunt dureroase, chinuitoare, pentru ca nu e usor sa traiesti cot la cot cu monstri atata vreme.
 
Pentru asta am apelat la unul dintre cei mai renumiti psihoterapeuti, doctorul Cristian Andrei, care s-a oferit sa-i ajute pe cei doi frati.
 
 
"Daca in preajma lor s-ar putea selecta oameni care inteleg corect ce inseamna viata, ce inseamna munca, ce inseamna mila, ce inseamna demnitatea, daca ar avea in jurul lor oameni adevarati, cum, de obicei, intalnesti in satele romanesti, ei ar putea sa isi gaseasca locul si ceea ce s-a intamplat sa se transforme in experienta, din care o sumedenie de alti oameni sa invete.
 
Chiar daca fizici si psihologic exista rani, cicatrici foarte mari, foarte extinse, tocmai aceste cicatrici pot sa castige respectul celorlalti, prin faptul ca au supravietuit", a spus psihologul Cristian Andrei.
 
 
Doctorul Cristian Andrei a fost si el afectat, vizibil, de ce a putut sa descopere. Cauta iar si iar motivatia pentru care alti oameni aleg sa devina monstri. 
 
Urmareste cum a decurs intalnirea doctorului Cristian Andrei cu Dan si Cristi in materialul video urmator. ATENTIE, urmeaza informatii cu un puternic impact emotional:
 
viewscnt